ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” | Άνθη της Ερήμου του Πραγματικού

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ!

Από την Πέμπτη 11 Απρίλη τρία κινηματικά μέσα αντιπληροφόρησης βρίσκονται υπό καταστολή σε μια προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης και της αδιαμεσολάβητης ροής των πληροφοριών. Το athens indymedia,οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης-98fm και το Ράδιο Ένταση 100.1 δέχτηκαν συντονισμένη κατασταλτική επίθεση. Ύστερα από εισαγγελική εντολή, η διοίκηση του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Αθηνών προέβη σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στο χώρο που στεγάζονται τα συγκεκριμένα εγχειρήματα με αποτέλεσμα αυτά να σταματήσουν να εκπέμπουν. Ποια είναι όμως τα παραπάνω πληττόμενα μέσα και γιατί εδώ και χρόνια έχουν φαγωθεί με διαρκείς επιθέσεις εναντίον τους να σταματήσουν τη λειτουργία τους μια σειρά από κρατικοί αξιωματούχοι, επώνυμοι επιχειρηματίες (πχ. Αλαφούζος) και παρακρατικοί κολαούζοι τους;

Τo Indymedia Athens (https://athens.indymedia.org/) είναι μια αυτοοργανωμένη ανοιχτή συλλογικότητα ατόμων που εδώ και 12 περίπου χρόνια, από το Νοέμβρη του 2001, προσφέρουν άμεση και μη-εμπορευματική πληροφόρηση, παρέχοντας τη δυνατότητα ανοιχτής και άμεσης δημοσίευσης σε όλα τα εγχειρήματα του κοινωνικού αγώνα που αποδέχονται την πολιτική δημοσίευσης του. Αποτέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί το σημαντικότερο κινηματικό ιντερνετικό κόμβο ενημέρωσης και αντιπληροφόρησης για τους χιλιάδες των αγωνιζομένων και αλληλέγγυων στην Ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό και διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην διάδοση και την προπαγάνδιση του λόγου, των εγχειρημάτων και των εκδηλώσεων του ριζοσπαστικού κινήματος

Οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης-98fm και 93,8fm (http://www.98fmradio.org/) λειτουργούν αδιάκοπα από το 2002 εκπέμποντας ραδιοφωνικά στα ερτζιανά, αλλά και ιντερνετικά. Η προσπάθεια δημιουργίας και λειτουργίας του συγκεκριμένου κινηματικού ραδιοφωνικού σταθμού βασίστηκε εξαρχής στην αμφισβήτηση της διαμεσολάβησης σε οποιοδήποτε επίπεδο της ζωής, στο πάθος για ελεύθερη έκφραση, στην επιθυμία για επικοινωνία και στην προσπάθεια αντίστασης στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Με δεδομένο ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ ελέγχονται αποκλειστικά από οργανωμένα ιδιωτικά ή κρατικά συμφέροντα, οι άνθρωποι που στήριξαν το εγχείρημα θεώρησαν απαραίτητη τη δραστηριοποίηση τους προκειμένου να δοθεί μια διέξοδος στις ιδέες και τα ρεύματα που αντιστρατεύονται και αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα και τους θεσμούς του, δια μέσου της αντιπληροφόρησης. Εκπέμποντας αυτοοργανωμένα, αντιεμπορευματικά και αδιαμεσολάβητα για περισσότερο από μια δεκαετία, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στάθηκε και θα στέκεται δίπλα στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες αναγνωρίζοντας τον ρόλο της αντιπληροφόρησης, ως θεμελιώδες στοιχείο για την προώθηση του λόγου και της δράσης των αγωνιζομένων.

To Ράδιο Ένταση 100.1fm (http://www.entasifm.org/)γεννήθηκε στις μέρες του Δεκέμβρη του 2008 και έκτοτε για 5 χρόνια εκπέμπει στους 100,1 μεγάκυκλους των FM, αποτελώντας και αυτό ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της αντιπληροφόρησης.

Φυσικά, η καταστολή των συγκεκριμένων μέσων δεν αποτελεί μεμονωμένο ούτε τυχαίο περιστατικό. Έρχεται να προστεθεί στη στοχοποίηση και τις επιθέσεις που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα οι αυτοοργανωμένοι χώροι και οι καταλήψεις είτε από τους κρατικούς δολοφόνους του Δένδια είτε από τις παρακρατικές συμμορίες που κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους. Επιθέσεις που με το βάθεμα της πολιτικής και οικονομικής κρίσης του συστήματος και την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην κοινωνία, έχουν ενταθεί λαμβάνοντας βαρύνουσα θέση στη συνολικότερη επίθεση που διεξάγουν οι κυρίαρχοι για την εξόντωση των πολιτικών και κονωνικών-ταξικών τους αντιπάλων στην κατεύθυνση της εδραίωσης του ολοκληρωτισμού σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής.

Ειδικά σε μια περίοδο που η καταστολή απλώνει σε ολόκληρο το κοινωνικό πεδίο και στο στόχαστρο της βρίσκονται χωριά ολόκληρα, μετανάστες εργάτες, εξαθλιωμένοι τοξικομανείς, απεργοί, μαθητές, φοιτητές και κάθε άνθρωπος που διεκδικεί ζωή με αξιοπρέπεια απέναντι στην εντεινόμενη προσπάθεια επιβολής του εξευτελισμού και της υποταγής, τα αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα μέσα αντιπληροφόρησης ενοχλούν.

Γιατί αποτελούν ένα ακόμα ισχυρό έδαφος συντονισμού και σύνδεσης των επιμέρους αγώνων, αλληλοτροφοδότησης και ζύμωσης τους, ενημέρωσης μεταξύ των εμπλεκόμενων υποκειμένων μακριά από τη λογοκρισία της εξουσίας. Γιατί την ώρα που επιχειρείται διακαώς η απομόνωση όσων αντιστέκονται, η ιδεολογική κατασυκοφάντηση των αγώνων και η επιβολή σιγής νεκροταφείου, αυτά συνεχίζουν να αποτελούν κραυγές αντίστασης και ελευθερίας… Ως τέτοιες θα τις υπερασπιστούμε!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ATHENS INDYMEDIA, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ 98FM ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ 100.1

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” | Άνθη της Ερήμου του Πραγματικού