Ρέθυμνο: δράσεις αλληλεγγύης για το indymedia κ τις δομές αντιπληροφόρησης

Συγκέντρωση Παρασκευή (19/4), 6.00μμ, Δημαρχείο Ρεθύμνου

Προβολή ντοκιμαντέρ, Κυριακή (21/4), 8.00μμ,
πλατεία Μικρασιατών

Η Ελευθερία Λόγου δεν είναι μια γυναίκα με περίεργο επίθετο

Στις 11 Απρίλη, κατ’ εντολή του υπουργού δημόσιας τάξης Ν.Δένδια, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σ.Σιμόπουλος κλείνει τον διαδικτυακό ιστότοπο Athens Indymedia, καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς 98.fm και Ράδιο Ένταση, τα οποία εκπέμπουν μέσα από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με την κίνηση αυτή το κράτος και τα αφεντικά του προσπαθούν να καταστείλουν και να φιμώσουν βασικές υποδομές αντιπληροφόρισης του ανταγωνιστικού κινήματος. Η κυριαρχία θέλει τον μονόλογο της πληροφόρησης ώστε να αποκρύψει τους αγώνες των αντιστεκόμενων, να διαβάλει κάθε φωνή που δεν μπορεί να καταπνίξει, και τελικά να επιβάλει τη δική της άποψη για την πραγματικότητα.

Το Athens Indymedia, αποτελεί τμήμα του ομώνυμου διεθνούς δικτύου αντιπληροφόρησης, που πρωτοδημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 1999 στο Σιάτλ, από ακτιβιστές του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, για τη μεταξύ τους ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. Λειτούργησε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2001 με σκοπό τη διάδοση της πληροφορίας από την οπτική όλων εκείνων που αγωνίζονται, που η φωνή τους και οι διεκδικήσεις τους δεν πρόκειται ποτέ να ακουστούν από τα καθεστωτικά μέσα, μεταδίδοντας μια πραγματικότητα έτσι όπως την έχουν βιώσει μέσα από τους κοινωνικούς και πολιτικούς τους αγώνες. Το Athens Indymedia αποτελεί σημαντικό κόμβο άμεσης αντίπληροφόρησης για κοινωνικούς αγώνες, απεργίες, διώξεις αγωνιστών, κινήσεις αλληλεγγύης καθώς και καθημερινό «ημερολόγιο» για κάθε λογής πολιτικές, ενημερωτικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Αυτό είναι λοιπόν «το πρόβλημα» για το κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες: οι δομές αντιπληροφόρησης είναι επικίνδυνες γιατί είναι κομμάτι των κοινωνικών αγώνων.

H επιχείρηση αυτή του κράτους, έρχεται σε μια διόλου τυχαία κοινωνική συγκυρία. Το καθεστώς επιτίθεται και προσπαθεί να καταστείλει κάθε κοινωνική αντίσταση. Έτσι έχουμε την επέμβαση στην κατάληψη του εργοταξίου του μετρό κατά τη διαρκεια της απεργίας των εργαζομένων, την επιστράτευση των ναυετεργατών και την αστυνομική κατοχή και τρομοκρατία στις Σκουριές της Χαλικιδικής ώστε να επιβληθούν τα συμφέροντα των εταιριών χρυσού. Ως μέρος αυτής της επίθεσης, έχουμε και την εκκένωση των καταλήψεων Villa Amalias και Σκαραμαγκά στην Αθήνα και τώρα τη φίμωση του Athens Indymedia.

Εμείς όμως θα παραμείνουμε αμετανόητοι και θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους και να διεκδικούμε μια ελεύθερη ζωή με ισότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε κέντρα αντίστασης και ελευθερίας. θα συνεχίσουμε να στήνουμε και να στηρίζουμε τις αυτό-οργανωμένες δομές αντιπληροφόρισης μέσα από τις οποίες ακούγονται οι φωνές των καταπιεσμένων και οι κραυγές των εξεγερμένων.

 

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΤΗΕΝS INDYMEDIA, ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ, 98 FM
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡHΣΗΣ

ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών στο Ρέθυμνο