Αλληλεγγύη στις αυτοοργανωμένες δομές αντιπληροφόρησης – Στέγαστρο

Την Πέμπτη 11 Απρίλη 2013, το athens.indymedia.org, ο 98FM και το Ράδιο Ένταση παύουν να λειτουργούν μέσα από τους συνήθεις διαύλους επικοινωνίας. Η κρατική καταστολή χτυπά για μια ακόμη φορά τις αυτοοργανωμένες δομές αντιπληροφόρησης. Η πολιτική βούληση για τη φίμωσή τους βρίσκει συνεργάτη τον πρύτανη του Πολυτεχνείου, που δίνει την εντολή για τη διακοπή παροχής ίντερνετ. Σημαντική σε αυτή την εξέλιξη είναι και η συμβολή του επιχειρηματία Αλαφούζου, ο οποίος προβαίνει σε καταγγελία εις βάρους ενός εκ των τριών αυτοοργανωμένων δομών. Έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια (από το 2008 και μετά), επερωτήσεις φασιστοειδών βουλευτών στο κοινοβούλιο, εξώδικα του ΟΤΕ και κατά καιρούς κατέβασμα του διακόπτη ρεύματος.

Το δόγμα του κράτους για μηδενική ανοχή ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται, καλά κρατεί. Η προσπάθεια για καταστολή των συγκεκριμένων δομών αντιπληροφόρησης δεν είναι μεμονωμένη και αυτοτελής, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικευμένης επίθεσης ενάντια σε κάθε τι αυτοδιαχειριζόμενο και σε κάθε τι που προέρχεται από τα κάτω. Το επίσημο κράτος με τον μηχανισμό της αστυνομίας, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, τα ελεγχόμενα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τη συνδρομή πάντα των αφεντικών και των φασιστών όποτε αυτή κριθεί απαραίτητη, εξαπολύουν την επίθεσή τους. Έτσι, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, καταλήψεις, εργατικοί αγώνες, μαθητικοί και φοιτητικοί αγώνες, τοπικές εστίες αγώνα για το φυσικό περιβάλλον, απεργοί πείνας, κρατούμενοι, φυλακισμένοι, μετανάστες κ.ο.κ. δέχονται τη συστηματική και βάσει σχεδίου καταστολή στο πετσί τους.

Η προσπάθεια των εξουσιαστών για φίμωση και λογοκρισία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και πληροφοριών έχει ως σκοπό τον αφανισμό κάθε φωνής, που ηχεί ενοχλητικά στα αυτιά τους. Οτιδήποτε ακούγεται ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό, πρέπει να βγαίνει από την μέση και μόνο όταν πετύχουν αυτό το στόχο τους, θα μπορέσει να επικρατήσει η απόλυτη κυβερνητική προπαγάνδα. Αυτή, της οποίας είμαστε ήδη αποδέκτες μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον τύπο. Αυτή, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους, του κεφαλαίου και των παρατρεχάμενών τους. Αυτή, που χαϊδεύει τα αυτιά των βολεμένων και των προσκυνημένων. Και τέλος, αυτή, που αποσκοπεί στο να κρατά υποδουλωμένη την κοινωνία μας.

Τους απαντάμε ότι όσο και να το προσπαθούν, δε θα το καταφέρουν! Το athens.indymedia.org, o 98FM και το Ράδιο Ένταση είναι οι φωνές μας και οι δίαυλοι επικοινωνίας που χρησιμοποιούν είναι δημόσια αγαθά και είναι κι αυτά δικά μας.

Η αντιπληροφόρηση δεν φιμώνεται, δεν λογοκρίνεται και δεν καταστέλλεται!

Οι ιδέες δεν καταστέλλονται, ο αγώνας δυναμώνει!

Στέγαστρο
Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου

Αλληλεγγύη στις αυτοοργανωμένες δομές αντιπληροφόρησης