Πρωτομαγιά στη Πάτρα

Για σήμερα πρωτομαγιά 2011 στην Πάτρα ίχαν καλεστεί τρείς συγκεντρώσεις σε τρείς διαφορετικές πλατείες.

– Πλ. Γεωργίου το ΠΑΜΕ με καμία 300αριά άτομα και πολλές σημαίες που απο την μαιζώνος ανέβηκε και χάθηκε στην Γούναρη

– Πλ. Τριών Συμμάχων καλούσε το ΝΑΡ και ΕΕΚ με επιτροπές ανέργων για ανεξάρτητη ταξική πορεία που είχε περίπου 50-60 άτομα που έκανε ενα κλασσικό κύκλο στο κέντρο.

– Πλ. Όλγας στο εργατικό κέντρο που καλούσε ΓΣΕΕ, ΚΟΕ, ΑΡΑΝ, ΣΥΡΙΖΑ και κάποια σωματεία. είχε περίπου 150-200 άτομα με τελευταίο το μπλόκ τις ΠΑΣΠ και 10-15 βαριεστημένους πασπίτες και πέρασε απο την πεζοδρομημένη πια ρήγα φεραίου ανεβηκε γούναρη και μέσω της οδού Κορίνθου κατέληξε πίσω στην πλατεία όλγας.

Κάλεσμα του α/α χώρου δεν υπήρχε και μοιράστηκαν κάποια κείμενα του εργαλειοφόρου απο 10-15 συντρόφους που ήταν εκεί. Οι πορείες έκαναν διαδρομή στο κέντρο της πόλης με ασφαλίτες σε μηχανές να κυκλοφορούν στα στενά και να ακολουθούν τις πορείες σε μπουλούκια των 6-7 .

Οι πορείες δεν είχαν ούτε παλμό ούτε μαχητικότητα τα συνθήματα έβγαιναν με το ζόρι και για άλλη μια φορά φάνηκε μια βαριεστημένη γραφική πρωτομαγιά με ελάχιστο σχετικά κόσμο για τα δεδομένα της εποχής μας

 

ελεος με την

από παραπληροφόρηση 1:25μμ, Κυριακή 1 Μαΐου 2011
η ανεξάρτητη ταξική πορεία από 3 συμμάχων στην οποία καλούσαν επίσημα ΝΑΡ,νΚΑ, ΕΕΚ,πρωτοβουλία εργαζομένων ανέργων και συμμετείχαν μεμονομένα αρκετοι αναρχικοί ειχε 200+ άτομα και πολυ καλό παλμό για τα δεδομένα της Πάτρας.

η ΓΣΕΕ είχε γύρω στα 400 άτομα, όσο και το ΠΑΜΕ

1286359
που τα είδες τα 200 άτομα ?!!!

από αραγκον 1:37μμ, Κυριακή 1 Μαΐου 2011
που τα είδες τα 200+ άτομα της ανεξάρτητης πορείας?!!! θα μας τρελάνεις? μήπως ήσουν στο πάμε? μπορεί αντί για 60 να είχε 80 άτομα.
και αντε να πουμε πως η ΓΣΕΕ είχε 100 άτομα παραπάνω, τα κουκιά μας θα μετράμε τώρα?
1286385
για Πατρα

από …. 3:13μμ, Κυριακή 1 Μαΐου 2011
για την ανεξαρτητη πορεια που καλουσαν ΝΑΡ-νΚΑ-ΕΕΚ – πρωτοβουλια εργαζομενων/ανεργων το 150 νομιζω πως ειναι πραγματικό. Για ΠΑΜΕ νομιζω πως το 300 ειναι πολυ μικρο.. Αν οχι γυρω στα 700 το 500+ ειναι πραγματικό. Το ίδιο και για το ΕΚΠ με την σημειωση πως τα πανω του ΕΚΠ δεν υπερεβαιναν τα 50-60 ατομα και ολη η αλλη πορεια ηταν ΚΟΕ,ΑΡΑΝ,ΑΡΑΣ,ΣΥΝ κλπ. Η ανεξαρτητη οπως ειπε και ενα συναγωνιστης πιο πριν ειχε αρκετα καλό παλμο. Το ζητημα είναι πως τελικα ο εργαζόμενος κόσμος σε καμια απο αυτες δεν υπηρξε στο βαθμο που απαιτει η εποχη. Θετικο προσημο εκτος των αλλων ειχε η ανεξαρτητη με την εννοια πως ηταν η μαζικότερη ανεξαρτητη των τελευταιων χρόνων αν δεν κάνω λαθος. Το οποιο εχει ενα νόημα. Απο την αλλη τοσο το ΠΑΜΕ κυριως αλλα όσο και το ΕΚΠ ειχαν πολυ λιγοτερο κόσμο συγκριτικα με περυσι.
1286388
Πρωτομαγιά Πάτρα

από (A) 3:26μμ, Κυριακή 1 Μαΐου 2011
Ελάχιστος κόσμος σε όλα τα καλέσματα για τα δεδομένα της Πάτρας. Προφανώς οι περισσότεροι επέλεξαν να συνεχίσουν τον κυριακάτικο ύπνο τους. Σε γενικές γραμμές χάλια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *